Handen aan de couveuse

Anne-Mar Zwart maakt kwetsbaar programma Handen aan de Couveuse

NPO 1 - woensdag 7 september om 21:32

© EO
Presentatrice Anne-Mar Zwart volgde een aantal maanden ouders en hun te vroeggeboren baby's voor het bijzondere programma Handen aan de Couveuse. Ze is onder de indruk van alle zorgprofessionals en de ouders op de neonatologie-afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis.

Er zijn maar weinig afdelingen in een ziekenhuis waar zoveel verschillende deskundigen en andere zorgmedewerkers betrokken zijn bij één patiëntje, en dat dag en nacht, dan bij neonatologie.

Handen aan de Couveuse

Presentatrice Anne-Mar Zwart liep voor Handen aan de Couveuse een aantal maanden mee op die afdeling in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het nieuwe programma volgt in zes afleveringen ouders en hun te vroeg geboren baby‘s. “Je denkt niet aan een geboortekaartje, blij nieuws”, zegt een van de ouders. “Je denkt, gaat mijn kindje het overleven?” Zwart is enorm onder de indruk van de strijdlust en de veerkracht van de ouders. “Het is zo bijzonder hoe de ouders ons hebben toegelaten in deze extreem onzekere en turbulente periode van hun leven”, zegt de presentatrice.

Meer over