Handen aan de couveuse

Zwanger met corona in Handen aan de Couveuse

NPO 1 - woensdag 5 oktober om 21:32

© EO
Naomi lag met corona op de intensive care toen haar zoontje Naël na een zwangerschap van nog geen zes maanden werd geboren. Ze heeft het er moeilijk mee dat ze daardoor helemaal niets van de bevalling heeft meegekregen, zo vertelt ze in deze uitzending van Handen aan de Couveuse.

Naomi is getroffen door corona en ligt aan de beademing in het ziekenhuis. Na een zwangerschap van nog geen zes maanden is ze bevallen van zoon Naël, maar dat heeft ze zelf niet bewust kunnen meemaken. Volgens het RIVM loop je als je zwanger bent meer risico dat je ernstig ziek wordt van het coronavirus. Naomi vertelt in deze aflevering van Handen aan de couveuse over het grote verdriet dat ze niets van haar eigen bevalling heeft meegekregen.

Handen aan de Couveuse

Ook Arianne en René hebben het zwaar als blijkt dat hun al na 26 weken geboren dochter Emma te zwak is om in hun armen te kunnen houden. Negen dagen later krijgen ze alsnog goed nieuws: ze mogen buidelen met Emma. Door dit huid-op-huidcontact, ook wel kangoeroeën genoemd, kan het kind zich goed hechten aan de ouders.

Meer over