Hannibal

Hannibal Lecter is terug

NET 5 - vrijdag 2 april om 23:35

© DMB
Hannibal is het vervolg op de bloedstollende thriller The Silence of the Lambs. Net als in die film speelt seriemoordenaar Hannibal ‘The Cannibal’ Lecter een belangrijke rol.

Hannibal pakt de draad op een paar jaar na het einde van The Silence of the Lambs. De onvergetelijke gentleman-kannibaal en briljante psychiater Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) is in de tussentijd ontsnapt uit zijn zwaarbewaakte gevangenis. Hij leidt tegenwoordig een lekker rustig leven in de Italiaanse stad Florence.

Hannibal

Aan die rust komt een einde wanneer een van Lecters oud-patiënten uit is op wraak. Mason Verger (Gary Oldman) geeft Hannibal de schuld van zijn verminkingen en daar moet die nu voor boeten.

Voordat het zover is, moet hij Lecter wel eerst terug naar Amerika zien te krijgen. Daar heeft de compleet doorgedraaide Verger al iets voor bedacht: hij gebruikt FBI-agent Clarice Starling (Julianne Moore) als lokaas.

Wie The Silence of the Lambs heeft gezien, weet dat Starling en Hannibal een bijzondere band hebben. Niet zo gek dus dat Starling zich niet zomaar voor zijn karretje laat spannen.

Julianne Moore

In The Silence of the Lambs speelde Jodie Foster de rol van Clarice Starling. Zij bedankte ervoor om dat in Hannibal nog eens te doen: ze wilde het personage niet verloochenen. Op aanraden van Anthony Hopkins gaf regisseur Ridley Scott de rol aan Julianne Moore.

Meer over