Hans Teeuwen: Spiksplinter

7 Januari 2012 00:01 | kijktips | Door Televizier

We hebben lang moeten wachten op een nieuw cabaretprogramma van Hans Teeuwen; de kaartjes voor Spiksplinter was dan ook binnen een dag uitverkocht. Gelukkig is zijn show nu al op tv te zien - maar wel bij RTL 4.

Zeven jaar geleden zei hij de cabaretwereld tijdelijk vaarwel omdat ‘hij er even helemaal klaar mee was’. Hans Teeuwen werd daarna jazz-zanger en probeerde Groot-Brittannië te veroveren als cabaretier.

Afgelopen jaar pakte de 44-jarige zijn oude stiel ook in Nederland weer op. De verwachtingen voor zijn nieuwste voorstelling Spiksplinter waren na zo’n lange afwezigheid hooggespannen, maar die werden niet helemaal waargemaakt, klonk het in de recensies door. Op zijn vakmanschap valt niks af te dingen, maar vernieuwend zou het allemaal niet zijn.

Opvallend is wel dat de voorstelling ­vanavond bij RTL 4 wordt uitgezonden in plaats van bij de Vara, toch de ‘thuisomroep’ van de cabaretiers en de omroep die al zijn eerdere voorstellingen uitzond. „De Vara kon me niet meer betalen’, zei Hans kortaf in het radioprogramma van Giel Beelen. RTL 4 is er blij mee.

Meer over