Hansel & Gretel: Witch Hunters

Jeremy Renner jaagt op heksen in de film Hansel & Gretel: Witch Hunters

RTL 7 - vrijdag 12 januari om 20:27

© Paramount Pictures
Vijftien jaar na hun avontuur in het huisje van peperkoek zijn Hans en Grietje volwassen. Ze verdienen tegenwoordig de kost als heksenjagers in Hansel & Gretel: Witch Hunters.

Hans en Grietje, dat zijn toch die zielige kleine kindjes uit het sprookje van de gebroeders Grimm? Ja en nee: ze zijn inderdaad bekend van dat sprookje, maar zielig zijn ze allerminst.

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Vijftien jaar na die traumatische ervaring in het huisje van peperkoek en snoep zijn Hans (Jeremy Renner) en Grietje (Gemma Arterton) inmiddels volwassen. En ze zijn behoorlijk goed opgedroogd.

Na hun aanvaring met de boze heks uit het beroemde sprookje hebben broer en zus besloten: dat was eens maar nooit meer. Nu, vijftien jaar later zijn ze beruchte heksenjagers. Ook handig: de heksenjagende broer en zus zijn immuun voor toverspreuken. Dat kan nog wel eens van pas komen als ze het op moeten nemen tegen allerhande levensgevaarlijke heksen.

Of ze ook tegen opperheks Muriel (Famke Janssen) zijn opgewassen? Je ziet het in Hansel & Gretel: Witch Hunters.

Jeremy Renner

Het was de bedoeling dat Hansel & Gretel: Witch Hunters in maart 2012 in de bioscopen te zien zou zijn. Dat ging niet door. Hoofdrolspeler Jeremy Renner had het te druk met de opnames voor The Avengers en The Bourne Legacy.

Productiemaatschappij Paramount verschoof de première naar het eind van het jaar. Zo kon Renner lekker de actieheld uithangen en had regisseur Tommy Wirkola tijd om een paar extra scènes op te nemen.

Meer over