Happy Death Day 2U

De nachtmerrie herhaalt zich in Happy Death Day 2U

Viaplay TV - zondag 22 oktober om 20:31

© Universal Pictures
Wanneer iemand te maken krijgt met dezelfde gemaskerde moordenaar die Tree (Jessica Rothe) destijds trotseerde, besluit Tree hem in Happy Death Day 2U te helpen. De ellende die ze destijds meemaakte, begint weer van voren af aan.

In Happy Death Day zagen we hoe Tree elke dag vermoord werd door een psychopaat met een babymasker op. Dat duurde net zo lang tot het haar lukte om uit te zoeken wie die mysterieuze moordenaar was.

Happy Death Day 2U

In dit vervolg is Ryan (Phi Vu), een van de bijfiguren uit de eerste film, het slachtoffer van diezelfde praktijken.

Al snel blijkt dat de oorzaak daarvan ligt in een apparaat dat hij en zijn vrienden hebben gebouwd, en dus lijkt dat ook het geijkte middel om het weer ongedaan te maken. Maar zo gemakkelijk is het niet.

De boel wordt zelfs erger, want door het geklungel van Ryan zitten we nu in een alternatief universum waar dezelfde Tree wederom achterna wordt gezeten door de gemaskerde moordenaar. 

Filmverwijzingen

De plots van Happy Death Day 2U en voorganger Happy Death Day klinken waarschijnlijk bekend in de oren. Dat klopt, want het is natuurlijk geïnspireerd op de beroemde film Groundhog Day. Daar wordt ook over gesproken in het eerste deel. In dit vervolg komen ze tot de conclusie dat de situatie waarin ze nu zitten verdacht veel lijkt op wat er in Back to the Future III te zien is.  

Meer over