Hard Target

Jean-Claude Van Damme schiet, schopt en slaat alle schurken van zich af

RTL 7 - woensdag 30 september om 22:39

© SF DRS, Veroeffentl. i. Zusammen
Knokfilm met Jean-Claude Van Damme als mysterieuze vechtersbaas die een dame helpt bij het vinden van haar vader en daarbij een rijtje schurken in elkaar mept.

Nadat Chance (Jean-Claude Van Damme) Natasha heeft gered van een bende overvallers, biedt ze hem een baan aan: hij moet haar helpen haar vader te vinden.

Hard Target

Daarbij stuit de mysterieuze vechtersbaas Chance op een dodelijk geheim, waardoor hij en Natasha (Yancy Butler) verstrikt raken in een kat-en-muisspel met de genadeloze schurk Fouchon (Lance Henriksen).

Hard Target is een typische actiefilm uit de jaren 90. ‘The muscles from Brussels’ loopt rond met een geweldig slecht matje van gekrulde, vettige haren.

Hij schopt en slaat zich een weg door de slechteriken. Het hoe en waarom wordt vanzelf duidelijk, maar het is vooral een excuus om bad guys in elkaar te beuken. 

Let trouwens ook op de gave motorscène en de man met pijl en boog! Niets was te gek in de nineties. 

John Woo

Actieregisseur John Woo (Face/Off, Mission: Impossible II, Windtalkers) stond met Hard Target nog aan het begin van zijn carrière, maar de oplettende kijker ziet tal van zijn handelsmerken terug.

Veel gevechten in slow motion – extra indrukwekkend bij de high kicks van Van Damme –, een ware regen van rondvliegende kogels en exorbitante explosies.

Al dat geknok, geschiet en geknal doet het flinterdunne verhaal dan ook snel vergeten.

 

Meer over