Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

Harry Potter begint aan zijn laatste missie

NET 5 - maandag 8 november om 20:30

© N:\tvman\inbox\CH4\
Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 is de zevende verfilming van de boeken van J.K. Rowling. Harry moet op zoek naar de overgebleven Gruzielementen om aartsvijand Voldemort te verslaan.

Omdat het zevende en laatste boek in de Harry Potter-reeks met ruim zeshonderd pagina's aan de dikke kant is, besloot regisseur David Yates om de verfilming van het boek in twee delen op te knippen.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

In het eerste deel van dit tweeluik houdt Lord Voldemort (Ralph Fiennes) heel Groot-Brittannië in zijn greep. Zijn doel: Harry Potter (Daniel Radcliffe) vinden en doden.

Harry en zijn vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zijn daarom nergens meer veilig. Tenminste, niet in de tovenaarswereld.

Ze kunnen in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 niet anders dan zich schuilhouden in de gewone wereld, de wereld van de Dreuzels.

Daar gaan de drie vrienden op zoek de overgebleven Gruzielementen, voorwerpen waar Voldemort een deel van zijn ziel heeft verstopt. Als ze die allemaal vinden en vernietigen, verliest de boosaardige Voldemort zijn onsterfelijkheid.

Daniel Radcliffe

Aan het begin van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 zit een scène die Daniel Radcliffe zich nog lang zal heugen. Leden van de Orde van de Feniks komen hem ophalen bij zijn oom en tante om hem over te brengen naar een veilig plek.

Om te zorgen dat Voldemortvolgers niet weten wie Harry is, vermommen zes ordeleden zich na een slokje Wisseldrank als Harry. Zo lopen er dus ineens zeven Harry's rond.

Die scène was zo ingewikkeld dat sommige shots meer dan negentig keer overnieuw moesten.

Meer over