Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Hoe loopt het af voor Harry Potter en zijn vriendin in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2?

Paramount - dinsdag 21 februari om 22:30

© Warner Bros Entertainment Inc.
In Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 barst de strijd tussen goed en kwaad echt los. Dit magische slot van de geroemde filmreeks vergt het uiterste van Harry, Ron en Hermelien.

Na tien jaar en acht films – regisseur David Yates knipte het zevende boek op in twee delen – kwam er in 2011 een einde aan de megasuccesvolle filmreeks rond tovenaarsleerling Harry Potter.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 2 gaat verder waar deel 1 stopte: op het moment dat Voldemort (Ralph Fiennes) triomfantelijk de toverstok in de lucht steekt, die hij van de vermoorde Perkamentus heeft geroofd.

Om te voorkomen dat Voldemort – nu machtiger dan ooit – de wereld kan overnemen, zoeken Harry (Daniel Radcliffe), Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) de laatste Gruzielementen.

Als ze die hebben gevonden, kan het gevecht pas echt beginnen.

En wat voor een gevecht: de ultieme strijd tussen goed en kwaad maakt van toverschool Zweinstein een slagveld van epische proporties.

Daniel Radcliffe

In de acht Harry Potter-films heeft Daniel Radcliffe nogal wat toverstokjes versleten. Naar verluidt een stuk of tachtig.

Niet omdat de acteur zo druk aan het toveren was, maar omdat hij ze tussen de opnames door gebruikte als drumstokken.

Ondanks al het spektakel aan het einde is Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 de kortste van alle acht films. Na 2 uur en 10 minuten zit het er echt op voor Harry, Ron en Hermelien.

Meer over