Harry Potter and the Goblet of Fire

Daniel Radcliffe en de vuurbeker

NET 5 - maandag 2 november om 20:30

© Foto: © 2006 Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © J.K. Rowling. Harry Potter characters, names and related indicia are trademarks of and © Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.
In Harry Potter and the Goblet of Fire staat het Toverschool Toernooi voor de deur. Een magische vuurbeker selecteert de deelnemers. Tot ieders verbazing wordt ook Harry Potter geselecteerd.

Voor het eerst in eeuwen wordt het gevaarlijke Toverschool Toernooi weer gehouden. Ditmaal ligt de organisatie van het evenement in handen van Zweinstein. Leerlingen van twee andere belangrijke toverscholen komen op bezoek om de strijd aan te gaan.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Een magische vuurbeker bepaalt wie er meedoet aan het toernooi. Alleen leerlingen die oud genoeg zijn, mogen een briefje met hun naam in de vuurbeker stoppen. Die maakt vervolgens een selectie van de deelnemers, voor iedere school één.

Voor Zweinstein is in Harry Potter and the Goblet of Fire Carlo Kannewasser (Robert Pattinson) de uitverkorene, maar hij is niet de enige. De vuurbeker zegt ook dat Harry Potter (Daniel Radcliffe) mee moet doen.

Hoe kan het dat Harry is geselecteerd zonder dat hij zijn naam in de vuurbeker heeft gestopt? Bovendien is hij nog te jong om mee te mogen doen. 

De selectie van de vuurbeker is definitief, dus zal Harry ook echt deel moeten nemen aan de levensgevaarlijke opdrachten.

Daniel Radcliffe

Tijdens de opnames van Harry Potter and the Goblet of Fire zat hoofdrolspeler Daniel Radcliffe midden in een groeispurt. Dat leverde regisseur Mike Newell een hoop extra werk op tijdens de opnames: 

"In een scène die we in de eerste week hebben opgenomen, ziet Dan er nog uit als dat jongetje uit Harry Potter and the Sorcerer's Stone. We zijn nu elf maanden verder, en nu ziet hij er heel anders uit."

Meer over