Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter krijgt romantische gevoelens in Harry Potter and the Half-Blood Prince

NET 5 - zondag 3 december om 20:00

© Warner Bros
In Harry Potter and the Half-Blood Prince begint Harry aan zijn zesde jaar op Zweinstein. De tovenaarsleerling duikt diep in het duistere verleden van Voldemort en krijgt zowaar een liefdesleven.

Harry (Daniel Radcliffe) ontdekt in Harry Potter and the Half-Blood Prince een oud boek. In dat boek staat: ‘Eigendom van de halfbloed prins’. 

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Samen met Perkamentus (Michael Gambon) duikt Harry diep in het duistere verleden van Voldemort, met groot gevaar voor eigen leven. Als hij ontdekt wie de Halfbloed Prins precies is, is dat een grote schok.

Behalve voor al die duistere perikelen is in Harry Potter and the Half-Blood Prince zeker ook plaats voor luchtige humor en zelfs liefdesverhalen. “Als we het goed doen, zou dit de grappigste film tot nu toe moeten zijn”, vertelde Daniel Radcliffe aan MTV.

Er bloeit iets op tussen Harry en Rons jongere zusje Ginny. Hermelien (Emma Watson) wordt jaloers als Ron (Rupert Grint) zijn oog laat vallen op een ander meisje.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe is zelf niet tevreden over zijn acteerprestaties in Harry Potter and the Half-Blood Prince. Tegen de Daily Mail zei de jonge acteur dat hij zijn eigen optreden nogal vlak vindt. “Ik vind het niet fijn om Harry Potter and the Half-Blood Prince terug te zien, omdat ik gewoon niet zo goed speel in die film”, zei Radcliffe in 2014 tegen de Britse krant. “Als ik de film terugkijk zie ik wat ik probeer te doen, maar het komt gewoon niet over.” 

Meer over