Harry Potter and the Order of the Phoenix

Daniel Radcliffe neemt het heft in eigen hand

NET 5 - maandag 9 november om 20:30

© Foto: HARRY POTTER characters, names and related indicia are trademarks of and (c) Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights (c) J.K. Rowling.
Harry en zijn medestanders moeten in The Order of the Phoenix een aantal magische objecten vinden om te voorkomen dat Voldemort de macht over de wereld overneemt.

Harry, Ron en Hermelien gaan hun vijfde jaar in op toverschool Zweinstein. Harry’s avontuur begint al voordat hij überhaupt bij de Zweinstein Expres in de buurt is.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

De tovenaarsleerling is nog bij zijn oom en tante Duffeling als Dementors hem en zijn neef Dirk aanvallen. Harry (Daniel Radcliffe) weet ze met de Patronusbezwering te verjagen.

Probleempje: Harry is nog minderjarig, dus mag hij buiten Zweinstein helemaal geen magie gebruiken. Hij moet op een hoorzitting verschijnen.

Daar komt Harry in Harry Potter and the Order of the Phoenix echter nooit. Leden van de Orde van de Feniks brengen hem in veiligheid.

De door Perkamentus opgerichte orde bestaat uit tovenaars en heksen die het goed met Harry voorhebben en voorop gaan in de strijd tegen Voldemort. In het hoofdkwartier van de Orde ziet Harry zijn vrienden Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) weer.

Terug naar Zweinstein

Na alle consternatie gaan Harry, Ron en Hermelien terug naar Zweinstein voor het nieuwe schooljaar. En warempel: ze hebben alweer – voor de vijfde keer op rij – een nieuwe leraar voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Deze keer is het Dorothea Omber (Imelda Staunton), de assistente van minister van Toverkunst Cornelis Droebel.

Als haar lessen tegenvallen, nemen Harry en zijn vrienden het heft in eigen hand: Harry gaat zijn medeleerlingen lesgeven. In de tussentijd gaan Hermelien, Ron en Harry ook nog eens samen met de Orde van de Feniks de strijd aan met Voldemorts dooddoeners.

Harry Potter and the Order of the Phoenix is het vijfde deel van de achtdelige Harry Potter-filmreeks naar de boeken van J.K. Rowling.

Meer over