Harry Potter and the Order of the Phoenix

Hoe gaat Harry het opnemen tegen de Dementors in Harry Potter and the Order of the Phoenix?

Paramount - maandag 3 april om 20:29

Als Harry na de zomer terugkomt op Zweinstein blijkt dat niet iedereen gelooft dat hij vorig jaar de strijd met Voldemort is aangegaan. Maar dat is nog niet het ergste.

Harry, Ron en Hermelien gaan hun vijfde jaar in op toverschool Zweinstein. Harry’s avontuur begint al voordat hij überhaupt bij de Zweinstein Expres in de buurt is.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

De tovenaarsleerling is nog bij zijn oom en tante Duffeling als Dementors hem en zijn neef Dirk aanvallen. Harry (Daniel Radcliffe) weet ze met de Patronusbezwering te verjagen.

Probleempje: Harry is nog minderjarig, dus mag hij buiten Zweinstein helemaal geen magie gebruiken. Hij moet op een hoorzitting verschijnen, de kans dat hij van school getrapt wordt is groot.

Zover komt het in Harry Potter and the Order of the Phoenix gelukkig niet. Leden van de Orde van de Feniks brengen hem in veiligheid.

De door Perkamentus opgerichte orde bestaat uit tovenaars en heksen die het goed met Harry voorhebben en voorop gaan in de strijd tegen Voldemort. In het hoofdkwartier van de Orde ziet Harry zijn vrienden Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) weer.

Terug naar Zweinstein

Na alle consternatie gaan Harry, Ron en Hermelien terug naar Zweinstein voor het nieuwe schooljaar. En warempel: ze hebben alweer – voor de vijfde keer op rij – een nieuwe leraar voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Deze keer is het Dorothea Omber (Imelda Staunton), de assistent van minister van Toverkunst Cornelis Droebel.

Als haar lessen tegenvallen, nemen Harry en zijn vrienden het heft in eigen hand: Harry gaat zijn medeleerlingen lesgeven. In de tussentijd gaan Hermelien, Ron en Harry ook nog eens samen met de Orde van de Feniks de strijd aan met Voldemorts dooddoeners.

Harry Potter and the Order of the Phoenix is het vijfde deel van de achtdelige Harry Potter-filmreeks naar de boeken van J.K. Rowling.

Meer over