Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Is Harry Potter in de film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban in gevaar?

Paramount - donderdag 30 maart om 20:30

© Warner Bros.
In zijn eerste twee jaar op tovenaarsschool Zweinstein heeft Harry Potter al hachelijke avonturen beleefd. Maar hoe zit dat in het derde jaar? Je ziet het in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Nou, niet dus. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban raakt het drietal gewoon weer in allerlei spannende en gevaarlijke avonturen verzeild. Meer dan in de eerste delen is er aandacht voor de sfeer, de goed bedachte details en de wonderen van de tovenaarswereld.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban begint met een saaie zomer bij de familie Duffeling, maar al snel is het gedaan met de rust. Harry (Daniel Radcliffe) mag niet toveren tussen de dreuzels (gewone mensen).

Als zijn tante op bezoek komt en het bloed onder Harry’s nagels vandaan haalt, blaast hij haar met een fantastische toverspreuk ‘per ongeluk’ op.

Gewoonlijk zou dit een zware straf opleveren, maar voor deze ene keer mag Harry terug naar Zweinstein.

Michael Gambon

Als Harry terug op school is, wordt al snel duidelijk dat ook het derde jaar niet rustig gaat worden voor Harry, Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). De gevaarlijke crimineel Sirius Zwarts is ontsnapt uit de magische gevangenis Azkaban en het lijkt erop dat hij het op Harry gemunt heeft.

Vlak voor de opnames van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban begonnen overleed Richard Harris, de acteur die in de eerste twee films de rol van schoolhoofd Albus Perkamentus speelde. Michael Gambon nam de rol over.

Meer over