Harry Potter and the Philosopher's Stone

Genieten maar: Paramount Network zendt alle Harry Potter-films uit

Paramount - dinsdag 7 februari om 20:30

© Turner

Heb je tijdens de afgelopen feestdagen geen kans gehad om de Harry Potter-reeks te bekijken? Geen paniek. Paramount Network zendt de komende twee weken alle films gewoon nog een keer uit.

Het enige wat jij hoeft te doen, is de komende twee weken van dinsdag t/m vrijdag om 20:30 uur overschakelen naar Paramount Network.

Harry Potter

Op deze dinsdag 7 februari trapt de zender af met Harry Potter and the Philopsopher's Stone, de allereerste film in de reeks. In deze film maken we kennis met Harry Potter (Daniel Radcliffe), die bij zijn tante Petunia (Fiona Shaw) en oom Vernon (Richard Griffiths) is opgegroeid. Van een warm bad is echter geen sprake: zij zijn hem liever kwijt dan rijk.

Lang de tijd om hierover te piekeren, krijgt Harry niet. Op zijn elfde verjaardag krijgt hij namelijk onverwacht bezoek van Reus Hagrid (Robbie Coltrane) die hem uitnodigt om te studeren aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Deze kans laat hij niet schieten en dat is maar goed ook: vanaf dat moment zal zijn leven geen dag meer hetzelfde zijn.

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter and the Philosoper’s Stone stamt alweer uit 2001 en dat betekent dus ook dat hoofdrolspeler Daniel Radcliffe niet meer het jongetje is van toen. Hij is inmiddels zelfs de dertig gepasseerd en heeft er moeite mee om naar zijn oude werk te kijken. "Ik was aan het zappen en ving een glimp op van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Ik dacht eerst dat er iets mis was met het geluid omdat mijn stem zo hoog en jong klonk. Ik heb snel weer verder gezapt”, vertelde hij ooit openhartig in een interview. “Ik leek zo onvolwassen, ik schaamde me rot.”

Filmreeks op Paramount Network

Die schaamte is echter nergens voor nodig, want de Harry Potter-films zijn nog altijd immens populair, en niet zonder reden. Paramount Network zendt ze daarom de komende twee weken stuk voor stuk uit. Haal dus maar snel kilo's popcorn in huis, want die ga je nodig hebben.

Harry Potter and the Philosopher's Stone is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze zender is te vinden via Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over