Hartenstraat

Liefde in de Negen Straatjes

RTL 8 - dinsdag 14 april om 20:27

© https://persweb.be/
Hartenstraat is wat je noemt een romantische feelgoodcomedy. De film speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit wijkje – eigenlijk een soort dorpje midden in de stad – lijkt iedereen op zoek naar liefde.

De onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob: iedereen in de Negen Straatjes wil meer liefde in zijn of haar leven. Behalve Daan. 

Hartenstraat

Daan (Marwan Kenzari) woont met zijn dochtertje Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn eigen traiteurzaak heeft. Dat leven bevalt hem eigenlijk hartstikke goed.

Hij heeft zijn werk, hij heeft Saar, hij heeft zijn vrienden. Waarvoor zou hij liefde nodig hebben?

Dan opent modeontwerpster Katje (Bracha van Doesburgh) een hippe modewinkel in de Hartenstraat. Pal naast Daans winkel.

Katje (ja, zo heet ze echt) en Daan kunnen elkaar al meteen niet uitstaan. Maar als de cateraar vlak voor de feestelijke opening van Katjes winkel ineens afbelt, zijn ze toch tot elkaar veroordeeld: Katje kan niet anders dan Daan vragen de catering te verzorgen.

Marwan Kenzari

Dat de vonk tussen Katje en Daan toch overslaat, ligt er in Hartenstraat vanaf het begin dik bovenop. Het blijft natuurlijk wel een romantische comedy, dus de hoofdpersonen moeten verliefd op elkaar worden.

In het echt kan Daan Katje misschien niet uitstaan, maar het alter ego dat ze gebruikt op een datingsite kan de traiteur al veel meer bekoren.

Hartenstraat zit boordevol bekende gezichten. Naast Bracha van Doesburgh en Marwan Kenzari komen ook Georgina Verbaan, Jan Kooijman, Gigi Ravelli en Benja Bruijning voorbij.

Ook Susan Visser, Tygo Gernandt en Manuel Broekman komen even aanwaaien in de Negen Straatjes.

Meer over