Hart's War

Jurist Colin Farrell behandelt een zaak in zeer lastige omstandigheden in Hart's War

RTL 7 - vrijdag 10 mei om 20:27

© MGM
Luitenant Thomas W. Hart wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gevangengenomen. De oorlog lijkt voor hem voorbij, maar dan krijgt hij in Hart's War plotseling een belangrijke opdracht van een medegevangene.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog belandt luitenant Thomas Hart (Colin Farrell) in een Duits krijgsgevangenenkamp.

Hart’s War

Hoewel de Amerikanen in gevangenschap leven, probeert kolonel William McNamara (Bruce Willis) daar toch nog een vorm van militaire discipline te handhaven. Vandaar dat hij Hart, van huis uit jurist, toestemming geeft een rechtszaak te voeren als de Afro-Amerikaanse luitenant Lincoln Scott (Terrence Howard) beschuldigd wordt van de moord op een racistische witte collega.

Daarachter gaat nog een tweede verhaal schuil, waarin McNamara die zaak als afleidingsmanoeuvre gebruikt voor een ander, groter plan. De manier waarop dat samenkomt, maakt dat deze verder intrigerende mengeling van rechtbankdrama en oorlogsfilm tegen het einde aan geloofwaardigheid inboet.

Jonathan Brandis

Er is een tragisch verhaal rondom Hart’s War. Acteur Jonathan Brandis had als tiener wat succes gehad in Hollywood en hoopte met zijn rol in deze oorlogsfilm zijn carrière weer een boost te geven.

Volgens vrienden was hij er kapot van toen hij hoorde dat de meeste van zijn scènes niet in de film waren terechtgekomen. Hij werd erg depressief en begon veel te drinken. Een jaar later maakte hij een eind aan zijn leven. In 2021 vertelde zijn vader, Greg Brandis, aan tijdschrift People dat hij niet denkt dat Jonathans dood door de entertainmentindustrie komt. Hij leek symptomen van een bipolaire stoornis te vertonen.

Meer over