Heel Holland bakt

Wie wordt de winnaar van Heel Holland Bakt 2022?

NPO 1 - zaterdag 7 mei om 20:29

© Roland J. Reinders
De grote finale van Heel Holland Bakt begint meteen met de - altijd moeilijke - technische opdracht: amarenakersen omhuld met een cremeux, mousse en een gelei. Voor het spektakelstuk maken de amateurbakkers een bruidsbuffet, inclusief een bruidstaart, macarons en boltaartjes.

Het spektakelstuk in deze Heel Holland Bakt-finale is misschien wel de intensiefste opdracht ooit. Een bruidstaart met drie etages, twaalf bonbons, twaalf bladerdeeghapjes, twintig macarons en tien boltaartjes moeten de bakkers uiteindelijk presenteren aan Janny en Robèrt. Enzo, Zeinab en Tom krijgen zevenenhalf uur de tijd voor dit bruidsbuffet.

Finalestrijd

Maar voordat de bakmarathon kan beginnen, staan de bakkers eerst voor een andere uitdaging: de technische opdracht. De drie finalisten omhullen een amerenakers met een cremeux, kersenmousse en tot slot een rode gelei. De mousse moet eerst goed koelen, anders komen de kersjes niet eens uit de vorm, en stress in de tent is wel het laatste wat een finalist wil. De winnaar moet dus niet alleen kunnen bakken als de beste, maar ook goed kunnen plannen.

Meer over