Heel Holland bakt

Strooien met suiker in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zondag 8 januari om 20:23

© Omroep MAX
De suiker is niet aan te slepen in Heel Holland Bakt. De zeven thuisbakkers maken karamel voor een tarte tatin, Zeeuwse babbelaars en een soesjestoren met suikerspin. Die laatste is onder bakkers beter bekend als de croquembouche.

De zakken suiker zijn deze week niet aan te slepen in Heel Holland Bakt. Het thema is karamel, dus dat betekent een pan suiker op het vuur, geconcentreerd blijven en hopen dat de karamel alsnog niet aanbrandt. Dit alles voor een tarte tatin, een portie Zeeuwse babbelaars en een soesjestoren met suikerspin, ook wel bekend als een croquembouche.

Heel Holland Bakt

Hopelijk gingen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven na de opnames van deze vierde aflevering niet misselijk naar huis. Dat kwam volgens Van Beckhoven vroeger weleens voor. “Janny en ik lunchten dan niet al te veel, omdat we nog taarten moesten proeven. Maar aangezien we nog steeds honger hadden, gingen we daarna helemaal los op de taarten. Nu lunchen we goed, zodat we ons erna niet meer misselijk eten.”

Meer over