Heel Holland bakt

Sandra wil Janny en Robèrt opnieuw inpakken met haar citroen-meringuetaart in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zondag 4 februari om 20:23

© Elvin Boer/MAX
Het wordt plakkerig in de tent van Heel Holland Bakt. De bakkers maken verschillende soorten schuim voor hun citroen-meringuetaart, bokkenpootjes en macaronspektakel. Een hele uitdaging: de Franse koekjes hebben de neiging om te scheuren.

Het wordt een plakkerige boel in Heel Holland Bakt: de bakkers bereiden schuim op verschillende manieren. Voor hun macaronspektakel voegen ze suikerwater van 121 graden toe aan de eiwitten, zoals de Italiaanse wijze voorschrijft. Voor hun bokkenpootjes passen ze weer de Franse manier toe: eiwitten opkloppen met suiker, daarna gaat het schuim de oven in.

Signatuuropdracht

Kandidaat Sandra (51) sprong vast een gat in lucht toen ze van tevoren hoorde wat de signatuuropdracht zou worden. Tijdens haar auditie voor dit seizoen liet ze de jury haar citroen-meringuetaart proeven en nu mag ze er opnieuw een bakken. Zolang er geen druppeltje eigeel in de eiwitten terechtkomt, is er geen reden tot paniek. Gebeurt dit wel, dan wordt het schuim niet stijf genoeg en kan het meteen de afvalbak in.

Wanneer is Heel Holland Bakt op televisie te zien?

Heel Holland Bakt is iedere zondag vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over