Heel Holland bakt

De bakkers van Heel Holland Bakt maken zich op voor de halve finale

NPO 1 - zondag 10 maart om 20:23

© Omroep MAX
Een bekende opdracht in de halve finale van Heel Holland Bakt: net als de lichting van vorig jaar maken de bakkers twee klassiekers ineen. Voor een finaleplek moeten ook hun chocoladetartelette en broodjes uit een land naar keuze goed genoeg zijn.

Heel Holland Bakt herhaalt de halvefinaleopdracht van vorig jaar in de een-na-laatste aflevering. De jury daagt ook de bakkers van dit seizoen uit om twee klassiekers ineen te maken, gevolgd door een chocoladetartelette en een ontbijttafel met broodjes uit een land naar keuze.

Heel Holland Bakt

Waar ze over de eerste opdracht niet lang hoefden na te denken, verzamelen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven de rest door het hele jaar heen - geïnspireerd door de producten uit Van Beckhovens bakkerij en collega-bakkers. Niet alleen uit eigen land, vertelt Van der Heijden. “In Frankrijk proefde ik laatst een taartje dat ik nog nooit had gezien.” Ze moeten wel rekening houden met de tijdsduur van de opdrachten; de eerste en tweede mogen in totaal ‘slechts’ vier uur duren.

Meer over