Heel Holland bakt

Er worden Brabantse worstenbroodjes gebakken in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zondag 11 februari om 20:23

© Omroep MAX
Op deze carnavalszondag geven de Heel Holland Bakt-bakkers hun eigen draai aan Robèrt van Beckhovens favoriete snack: het worstenbroodje. Hierna volgen nonnevotten - Limburgse lekkernijen die op donuts lijken - en een polonaisespektakel.

Robèrt van Beckhoven kan wel drie worstenbroodjes achter elkaar eten, zo lekker vindt hij ze. In deze Heel Holland Bakt proeft hij er zelfs acht: op deze carnavalszondag maken de bakkers hun versie van de Brabantse snack.

Lees ook: Heel Holland Bakt-fans maken zich zorgen: 'Waar is Nhaan?' 

Worstenbroodjes

Wie slim is, laat zich inspireren door Van Beckhovens recept. Hij mengt het gehakt met soezenbeslag, zodat de vulling lekker smeuïg wordt. In zijn provincie heeft hij stevige concurrentie, en dat is niet meer dan logisch. Alleen al omdat Brabant sinds 1995 op zoek gaat naar ‘het lekkerste worstenbroodje van het jaar’.

Nonnevotten

In Limburg zijn de nonnevotten niet aan te slepen tijdens de carnavalsperiode. Voor de technische opdracht maken de kandidaten deze strikvormige lekkernij, die wel wat wegheeft van een donut. Hierna volgt een polonaisespektakel.

Heel Holland Bakt is iedere zondag vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over