Heel Holland bakt

Heel Holland Bakt is weer terug van weggeweest

NPO 1 - zaterdag 2 april om 20:29

© MAX
De thuisbakkers van Heel Holland Bakt 2022 waren er een weekje tussenuit, maar keren nu weer terug met heel veel lentelekkers. Zo maken ze het Italiaanse brood focaccia en het zoete hapje baklava. Ook proberen de kandidaten met een bloemige lentetaart indruk te maken op de jury.

Voorjaarskriebels in de tent van Heel Holland Bakt; Deze uitzending staat namelijk helemaal in het teken van de lente. Aan de thuisbakkers de taak om lekkers rondom dit thema uit de oven te toveren, waaronder focaccia’s.

Robèrt van Beckhoven

Dit Italiaanse brood heeft een dikke bodem en is op allerlei manieren te beleggen. Op de website van het bakprogramma laat Robèrt van Beckhoven zien wat de beste manier is om een focaccia te maken. “Ik zeg altijd: brood is een spel van graan en water”, vertelt de meesterboulanger in zijn masterclass.

Heel Holland Bakt

De deelnemers in de tent gaan ook aan de slag met baklava. Dit zoete hapje met filodeeg en honing staat in landen als Turkije en Griekenland op het menu. En de kandidaten proberen met een bloemige lentetaart indruk te maken op de jury.

Meer over