Heel Holland bakt nog een keer

Bekende gezichten in speciale editie van Heel Holland bakt

NPO 1 - zondag 5 september om 20:25

© Omroep MAX
André van Duin opent de baktent voor een speciale editie van Heel Holland bakt met oud-deelnemers. In hun seizoen grepen ze naast de winst, maar de komende vijf weken krijgen ze een nieuwe kans in Heel Holland bakt nog een keer. De opdrachten zijn geïnspireerd op vorige reeksen.

Een driedubbel bakfeestje dit jaar: naast de kinderversie en het reguliere seizoen trakteert Heel Holland bakt op een speciale editie met oud-deelnemers. De kandidaten die eerder naast de winst grepen, krijgen de komende vijf weken een nieuwe kans in Heel Holland bakt nog een keer.

Soezentoren

Voor de opdrachten hoefden Janny en Robèrt niet lang te zoeken; ze hebben inspiratie gehaald uit de vorige acht reeksen. Denk aan tompoucen, een fiasco in seizoen 2, de altijd ingewikkelde vlechtbroodjes en het vleesgerecht paté en croûte. De bakkers beginnen met een appeltaart, spritsen en een croquembouche, de soezentoren die drie jaar geleden minimaal 40 centimeter hoog moest zijn. Mocht dit nu weer het geval zijn, dan moeten deze kandidaten minstens honderd soesjes maken.

Meer over