Heel Holland bakt

Overgebleven bakkers stuntelen met een macarontaart in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zondag 15 januari om 20:23

© Omroep MAX
De overgebleven bakkers van Heel Holland Bakt 2023 beginnen meteen met misschien wel de moeilijkste opdracht in deze koekweek. Ze moeten een perfecte macarontaart presenteren aan de jury. Hierna maken ze koekrolletjes en een bros gezelschapsspel.

Thuisbakkers en kijkers van Heel Holland Bakt weten na de macaronopdrachten van afgelopen seizoenen dat er een hoop mis kan gaan met de Franse koekjes. Bij de ene kandidaat scheurden ze, bij een ander was het beslag niet luchtig genoeg. Maar in deze koekweek hopen de huidige bakkers toch een perfecte macarontaart te presenteren aan Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Heel Holland Bakt

De jury wil dat de bakkers hierna smakelijke michelettes maken, koekrolletjes met vanille- en chocoladesmaak, gevolgd door een zelfgekozen gezelschapsspel van koek. Een welbekende opdracht voor oud-deelnemers van The Great British Bake Off. Zes jaar geleden maakten zij al hun eigen brosse spellen, waaronder een compleet schaakbord, Dokter Bibber en een zelfbedacht bakspel.

Meer over