Heel Holland bakt

De bakkers gaan aan de slag met chocolade

NPO 1 - zaterdag 9 april om 20:29

© Omroep MAX
Chocolade is niet altijd makkelijk om mee te bakken. Toch moeten de Heel Holland Bakt-bakkers eraan geloven. Ze maken eerst hun eigen snoeprepen, daarna chocoladebiscuitjes en een kleurrijk kunststukje; een penseelstreektaart.

Marsen, Twixen en Kitkats zijn al lekker, maar nieuwe snoeprepen zijn altijd welkom voor zoetekauwen. Wie weet zit er wat tussen in Heel Holland Bakt.

Spektakelstuk

Halverwege de wedstrijd geven de thuisbakkers de repen een twist met hun favoriete vullingen. Hierna dendert het thema chocolade nog even door, met chocoladebiscuitjes en een kleurrijk kunststukje: de penseelstreektaart. Met de bolle lepelkant strijken de kandidaten reepjes gesmolten chocolade uit, zodat er uiteindelijk uitgeharde 'penseelstreken' ontstaan waarmee ze hun spektakelstuk-taart kunnen decoreren.

Hans Spitsbaard

De drie opdrachten zouden voor Hans Spitsbaard appeltje-eitje zijn. In 2020 stopte de oud-winnaar met zijn studie technische bedrijfskunde om zich te specialiseren in chocolade. Tegenwoordig is hij chocolatier in Ede.

Meer over