Hellboy II: The Golden Army

Rode duivel vernietigt snode elfenprins in Hellboy II

RTL 7 - donderdag 4 november om 22:47

© https://kommunikation.rtl2.de/
In Hellboy 2 wil een boosaardige elf een leger van onoverwinnelijke vechtmachines bevrijden om de mensheid te vernietigen. Gelukkig is daar altijd nog de sigarenrokende demon Hellboy.

In de Tweede Wereldoorlog hebben de nazi's de demon Hellboy (Ron Perlman) opgeroepen om hen te helpen in de strijd. Het liep anders: Hellboy koos er voor om voor het goede te strijden.

Hellboy II: The Golden Army

In deze tweede film rond de sigaren rokende comic-held, heeft Hellboy zijn handen vol aan de boosaardige elfenprins Nuada (Luke Goss). Die wil een leger van onoverwinnelijke vechtrobots uit de mottenballen halen om de mensheid een lesje te leren. 

Zoals we van regisseur Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) gewend zijn, is het visuele aspect van Hellboy II: The Golden Army tot in de puntjes verzorgd. Ook met de spanning zit het wel snor in dit geslaagde fantasy-actiespektakel.

Strak in het pak

Acteur Brian Steele droeg een nogal zwaar kostuum in Hellboy 2. Om het grote monster Wink te spelen, trok hij een pak aan dat 59 kilo woog. Intussen liep hij ook nog op stelten, om 25 centimeter langer te lijken. Door al dat zware werk viel de acteur tijdens de opnames ruim 5 kilo af.

Zowel het eerste als het tweede deel van Hellboy was een groot succes. Het wachten was dan ook op deel 3, maar na een hoop schijnbewegingen kwam dat er uiteindelijk toch niet. Wel verscheen in 2019 de reboot Hellboy. In deze herverfilming speelt David Harbour (bekend als agent Jim Hopper in de tv-serie Stranger Things) de bekende rode duivel.

Meer over