Hello goodbye

Weerzien met opa en oma in Hello Goodbye

NPO 1 - dinsdag 2 november om 20:35

© KRO-NCRV
Een Syrisch gezin wacht al zes moeilijke jaren op hun hereniging met opa en oma. Joris Linssen spreekt in deze aflevering van Hello Goodbye de familieleden op de luchthaven Schiphol, die na de coronacrisis weer langzaam zijn oude drukte terugkrijgt.

De drukte in de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven Schiphol is nog niet op het peil van voor de coronacrisis. Toch vindt Joris Linssen er weer genoeg bijzondere, ontroerende en inspirerende verhalen voor Hello goodbye. Voor veel mensen is het door de coronamaatregelen ruim een jaar geleden dat ze hun geliefden, familieleden of vrienden hebben gezien.

Syrische hereniging

De leden van de Syrische familie die Linssen deze week op Schiphol treft, wachten zelfs al veel langer. Ze vertellen over de zes moeilijke jaren voordat ze opa en oma weer in levenden lijve konden begroeten. Verder spreekt Linssen iemand die tijdens zijn eerste ontmoeting al ten huwelijk werd gevraagd en vertelt een man vol genegenheid over zijn vrouw met alzheimer en de liefde voor zijn nieuwe vriendin.

Meer over