Herman vermoordt mensen

Aus Greidanus slaat aan het moorden

NPO 3 - zaterdag 10 september om 22:22

© Nuts & Bolts Film Company
In de Telefilm Herman vermoordt mensen doet een oude alcoholist er alles aan om in de cel te belanden.

Het gaat niet goed met Herman (Aus Greidanus). Hij heeft een alcoholprobleem.

Herman vermoordt mensen

Om van de drank af te komen, heeft Herman dringend hulp nodig, maar die krijgt hij niet. In de zorgflat waar hij woont hoeft hij nergens op te rekenen.

Dan krijgt hij een ‘geniale’ ingeving: in de gevangenis kan Herman wel de hulp krijgen die hij zo nodig heeft. Maar ja, hoe belandt een ouwe knar als hij in hemelsnaam in de cel?

De titel van de Telefilm Herman vermoordt mensen verraadt het al: hij gaat een moord plegen. Nadat hij een lokale gangster heeft omgelegd, geeft hij zichzelf aan bij de politie.

Alleen wil niemand geloven dat Herman de dader is. Daarom gaat hij op zoek naar een volgend slachtoffer.

Zijn twee moorden genoeg om Herman achter de tralies te doen belanden? Of is daar nóg meer voor nodig?

Joost Reijmers en Thomas van der Ree

Herman vermoordt mensen is de eerste speelfilm van het regisseursduo Joost Reijmers en Thomas van der Ree. Ze zijn geen onbekenden in de Nederlandse film- en televisiewereld.

Van der Ree en Reijmers schreven scenario's voor series als All Stars & zonen, en Smeris. Ook het script van de film Bankier van het verzet is van hun hand.

Daarnaast schreven en regisseerden ze samen een aantal korte films. Daarin konden ze oefenen met de droge, absurdistische humor die ook in Herman vermoordt mensen zit.

Meer over