Herrie XXL: de finale

28 Juni 2011 04:55 | kijktips | Door Televizier

Na weken van verbouwen, het uitvoeren van verschillende opdrachten, het overleven van de exits en het runnen van hun restaurant, is het grote moment daar. Niet Herman den Blijker, maar de kijker beslist uiteindelijk wie de winnaar is van Herrie XXL en een geldbedrag van 25.000 euro krijgt.

Op dinsdag 28 juni nemen de Jordaaan uit Almere en Isa’s uit Helmond het tegen elkaar op in de allesbeslissende live finale, die wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé.

Laatste opdracht
Tijdens deze finale-uitzending krijgen Max en Lisa van De Jordaaan en Isabel en haar koks van Isa’s nog een allerlaatste opdracht van Herman. Ze moeten een commercial maken waarmee ze de kijker moeten overtuigen van hun horecakwaliteiten en waarom juist zij degene zijn die Herrie XXL moeten winnen. Tevens komen de drie experts, Casper Reinders, de heer Reimers en Martin Ozinga, nog even langs voor een kleine inspectie en wordt er samen met Martijn en Winston teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten die de deelnemers hebben gekend tijdens deze culinaire competitie.

Almere of Helmond
Nadat Herman met zijn helikopter in de buurt van de winnende locatie neerstrijkt, gaat hij in één van de geblindeerde auto’s op weg naar de gelukkige. Bij beide restaurants arriveert op die finaleavond een auto, maar daar waar Herman den Blijker uitstapt, kan het feest beginnen. Op dat restaurant is uiteindelijk het meest gestemd. Of dat in Almere of Helmond is, is de grote vraag.

Meer over