Het Beste Idee van Nederland

Afgiethulpen, gleufbegeleiders, antispatdeksels en broodtrommels met opblaasbare elementen: de eerste aflevering van Het beste idee van Nederland laat zien dat wij Nederlanders nog boordevol ideeën zitten

Piemeldoekjes
Al is het ene idee beter dan het andere. Daar kan presentator Beau van Erven Dorens uren over verhalen. „Ik heb tijdens de audities de raarste dingen gezien. Bijvoorbeeld een man met ‘piemeldoekjes’. Een doekje om je apparaat mee vast te houden tijdens het plassen, zodat je daarna je handen niet meer hoeft te wassen. Ik zie dat geen man doen, maar hij was bloedserieus en had al een heel businessplan klaar.

Kansloos 
Net als de man die iets had uitgevonden waardoor je kunt roken onder de douche. Hij was ook al bloedserieus.” Toch is er in de nieuwe opzet van Het beste idee minder aandacht voor de kansloze deelnemers. Hoofdzaak zijn de serieuze uitvindingen, die worden beoordeeld door vier juryleden, onder wie poetskoningin Marja Middeldorp en actrice Isa Hoes.

Albert Heijn
Het allerbeste idee ligt na de finale in de schappen bij Albert Heijn. Beau: „En ik heb al dingen voorbij zien komen die ik morgen zou kopen.” Toch zijn voor Beau niet zozeer de uitvindingen, maar de mensen erachter het boeiendst. „De meeste uitvinders zijn zo devoot bezig, vaak hun hele leven. En ook als ze worden afgewezen, vinden ze nog steeds dat ze het beste idee van de hele wereld hebben.”

Boekenkast
Zelf is hij trots op de boekenkasten die hij ontwierp en eigenhandig in elkaar timmerde; toch is aan Beau geen uitvinder verloren gegaan. „Al loop ik soms wel tegen problemen aan. En dat is natuurlijk het begin van alle uitvindingen.”

Reageren