Het beste van... de jaren 80

Terug naar de eighties in deze herhaling van Het Beste van... de jaren 80

NPO 3 - vrijdag 5 mei om 20:26

© http://www.ard-foto.de (wdr fernsehen)
BN'ers als Karin Bloemen, Henny Huisman en Erik de Zwart blikken in deze herhaling van Het Beste van... de Jaren 80 terug op de jaren 80. Aan bod in de eerste aflevering komen onder meer de opkomst van het rolschaatsen en het tragische verhaal van Whitney Houston.

Van rolschaatsen tot het EK Voetbal en van Dallas tot Whitney Houston: de 'eighties' waren voor veel Nederlanders een onvergetelijk decennium. In de serie Het Beste van... de Jaren 80 staan BN'ers als Karin Bloemen, Henny Huisman en Erik de Zwart stil bij nieuws. cultuur en muziek uit die tijd.

Whitney Houston in Het Beste van... de jaren 80

In de eerste aflevering komt Whitney Houston aan bod. De zangeres maakte hits als 'I wanna dance with somebody' en 'How will I know', maar kwam later ook veel in het nieuws vanwege haar privéleven. De Zwart haalt herinneringen aan haar op. "Ze was altijd heel beschermd opgevoed en zong in kerkkoren. In de jaren 80 heeft ze prachtige albums gemaakt, ze vierde succes op succes. Toen ging ze de wijde wereld in en kwamen de verslavingen. Wat was dat zonde." (HH)

Meer over