Het beste van... de jaren 80

Michael Jackson en Willem Ruis in de spotlights in Het Beste van... de Jaren 80

NPO 3 - vrijdag 26 mei om 20:26

© Nederlands Audiovisueel Archief
Michael Jackson is op muzikaal gebied het icoon van de jaren 80. Zijn album Thriller ging wereldwijd miljoenen keren over de toonbank. Bekende Nederlanders praten in deze aflevering van Het Beste van... de Jaren 80 over de invloed van Jackson op de muziek en mode.

Michael Jackson is op muzikaal gebied het icoon van de jaren 80. Zijn album Thriller is met meer dan 30 miljoen exemplaren nog altijd de best verkochte plaat in de Verenigde Staten. In Het beste van... de jaren 80 praten bekende Nederlanders over de invloed van de zanger op de muziek en mode van die tijd.

Willem Ruis in Het Beste van... de Jaren 80

Ook Willem Ruis zette de toon in die jaren. De quizmaster en presentator werd al snel populair met zijn energieke en vlotte stijl en zijn groots opgezette shows als De Willem Ruis Lotto show en later de Sterrenshow. Dat programma kwam rechtstreeks vanuit een grote circustent op locatie. Ruis leefde enorm mee met de kandidaten met wie hij hilarische spellen speelde. Er ging een schokgolf door Nederland bij zijn plotselinge dood in 1986.

Meer over