Het beste van ...

De beste hits van Doe Maar in Het Beste van....

NPO 3 - vrijdag 14 april om 20:26

© AVROTROS
Ad Visser en een keur aan BN’ers halen in deze aflevering van Het Beste Van... herinneringen op aan de beste Toppop-optredens. Ditmaal is het oeuvre van Doe Maar aan de beurt. Van ‘De bom’ en ‘Pa’ tot ‘32 jaar’, alle hits van de populaire band komen voorbij.

Van 1978 tot 1984 was Doe Maar de stem van een generatie. In Het beste van ... Doe Maar blikt presentator Ad Visser terug op die tijd met beelden uit het rijke archief van Toppop, waar de groep vaak te gast was.

Doe Maar

De in 2022 overleden Henny Vrienten en Ernst Jansz waren tieneridolen en ook het Toppop-publiek was amper te houden als Doe Maar op het podium verscheen. Liedjes als ‘Pa’, ‘32 jaar’, ‘Doris Day’ en ‘Is dit alles’ sloegen in als een bom. Visser vertelt hoe hij het succes van de band zag.

Het Beste Van...

Ook veel bekende Nederlanders hadden in hun jonge jaren een band met de groep, waarvan de populariteit in de jaren 80 bij vlagen deed denken aan Beatlemania. Doe Maar hield het wel een stuk langer vol dan The Beatles: de band trad in 2021 nog samen op. (HH)

Meer over