Het beste van Elton John

Het beste van Elton John verzameld

NPO 3 - vrijdag 24 december om 21:59

© Mark RALSTON / AFP
Van ‘Your song’ tot ‘Candle in the wind’ en van ‘Nikita’ tot het recente ‘Cold heart’: het oeuvre van Elton John omspant meer dan vijftig jaar. Karin Bloemen, Anita Witzier en Jamai halen in Het Beste Van Elton John herinneringen op aan zijn liedjes.

BN’ers zoals Karin Bloemen, Anita Witzier en Jamai halen in Het Beste Van Elton John herinneringen op aan de liedjes van de Britse zanger. Gespreksstof te over, want het is al meer dan een halve eeuw geleden dat Sir Elton zijn eerste hit scoorde met ‘Your song’. Daarna volgden klassiekers als ‘Don't go breaking my heart’, ‘Nikita’ en ‘Candle in the wind’.

Elton John

Ook dit jaar scoorde de Britse muzieklegende nog een nummer 2-hit. Het nummer ‘Cold heart’ is geïnspireerd op eerdere nummers zoals ‘Rocket man’ en ‘Sacrifice’ en is een duet met Dua Lipa. De twee leerden elkaar kennen tijdens een benefiet dat Elton John elk jaar na de Oscaruitreiking organiseert voor zijn aids-stichting. De zangeres trad er op en sindsdien is het dikke mik tussen de artiesten.

Meer over