Het beste van ...

Samantha Steenwijk, William Rutten en Erik de Zwart werpen hun blik op Queen

NPO 3 - vrijdag 28 april om 20:26

© AVROTROS
BN’ers praten dit keer in Het Beste van... over de Britse band Queen. Onder anderen zangeres Samantha Steenwijk en fotograaf William Rutten komen aan het woord. Radio-dj Erik de Zwart mocht ooit Freddie Mercury interviewen en vertelt erover.

In Het Beste van... praten BN’ers dit keer over de legendarische Britse rockband Queen. Onder anderen zangeres Samantha Steenwijk en fotograaf William Rutten leggen uit welk gevoel de band bij hen oproept. Ook radiomaker Erik de Zwart komt aan het woord.

Erik de Zwart

De Zwart is naar eigen zeggen de enige Nederlander die mag zeggen dat hij Queen-frontman Freddie Mercury écht heeft geïnterviewd. “Niet één maar twee keer, en daar ben ik best een beetje trots op”, vertelde hij in gesprek met Het Parool. “Het grappige is dat delen van het tv-interview dat ik met hem had in München, altijd terugkomen in programma’s over Queen. Ik ben er steeds vakkundig uitgesneden, maar ik weet echt nog wel welke trui ik toen aan had. Dat is mijn arm die je in beeld ziet”, aldus de dj. (HH)

Meer over