Het debat van Nederland

Wilfred Genee leidt Het debat van Nederland op SBS6

SBS 6 - donderdag 16 november om 20:27

© William Rutten

Wilfred Genee staat vandaag aan het roer van het verkiezingsdebat op SBS6. De lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen discussiëren hierin over thema’s als gezondheidszorg, wonen, migratie en bestaanszekerheid.

Het debat van Nederland gaat er wel net even wat anders aan toe dan de kijker gewend is.

Het debat van Nederland

De fractievoorzitters van de vier grootste partijen in de peilingen – en dat zijn Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Geert Wilders (PVV) - krijgen namelijk geen stellingen voor hun kiezen, maar tijdens het debat staan Nederlanders centraal die zelf ervaring hebben met belangrijkste thema's van deze verkiezingen: gezondheidszorg, wonen, migratie en bestaanszekerheid.

Zij leggen hun (persoonlijke) verhaal voor aan de lijsttrekkers, die hierover vervolgens met elkaar en met de Nederlanders in de studio het gesprek aangaan.

Wilfred Genee

Aan presentator Wilfred Genee de taak om het geheel in goede banen te leiden. Politiek duiders Merel Ek en Sam Hagens flankeren hem. Na afloop moet Wilfred opnieuw aan de bak, want dan beschouwt hij na samen met de altijd eerlijke Johan Derksen en René van der Gijp in Vandaag Inside.

Het debat van Nederland is op donderdag 16 november vanaf 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over