Het echte leven in de dierentuin

Nieuwe bewoners in het berenbos

NPO 1 - zaterdag 14 mei om 19:05

© NTR
Twee nieuwe bewoners in het berenbos in het Ouwehands Dierenpark: Ljalja en Malysh komen over uit een vervallen pretpark in Oekraïne. Ondertussen richten reuzenschildpadden Sjaak en Baba zich op de vrouwtjes in Het Echte Leven in de Dierentuin.

Een kijkje achter de schermen in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. In dit vierde seizoen van Het Echte Leven in de Dierentuin brengen (verborgen) camera’s het gedrag van de dieren in beeld. Daarnaast verschijnen ook hun verzorgers voor de camera. Zij trekken dagelijks op met de dieren en leggen uit hoe ze met hen omgaan en wat ze doen aan bijvoorbeeld soortbehoud.

Bruine beren

In deze aflevering krijgt het dierenpark nieuwe bewoners: bruine beren Ljalja en Malysh komen over uit een vervallen pretpark in Oekraïne en ervaren nu de rust en ruimte van het berenbos. Reuzenschildpadden Sjaak en Baba zijn helemaal door het dolle heen. Vier kleine vrouwelijke soortgenoten voegen zich bij hen. De twee mannetjes laten er geen gras over groeien en komen gelijk in actie.

Meer over