Het echte leven in de dierentuin

Nieuwkomers in het bonoboverblijf

NPO 1 - zaterdag 7 mei om 19:06

© Pixabay
Midden in de nacht komt een groep van negen bonobo's aan in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het vrouwtje Lisala heeft de leiding over deze groep. Hoe reageren Eja en haar kinderen op deze nieuwkomers in hun verblijf? Je ziet het in Het Echte Leven in de Dierentuin.

Het nieuwe gebouwde bonoboverblijf Salonga in Ouwehands Dierenpark is vooralsnog het domein van bonobomoeder Eja. Zij woont hier sinds juni 2021 met haar kinderen. De vier komen uit een dierentuin in het Duitse Wuppertal. Hun verhuizing vond plaats in het kader van een beschermingsprogramma voor deze mensapen.

Bonobo's 

In Het Echte Leven in de Dierentuin krijgen Eja en haar familie nachtelijk bezoek. Een nieuwe groep bonobo's uit Frankrijk komt in Rhenen wonen. Het zijn er maar liefst negen, van wie het vrouwtje Lisala de leiding heeft. Eja kent haar nog uit Wuppertal, waar ook Lisala een tijd leefde. Toch is het de vraag hoe ze reageert op de nieuwkomers en op een andere leider. Bij de orang-oetans heeft moeder Tjintah op haar beurt de handen vol aan de avontuurlijke Minggu.

Meer over