Het echte leven in de dierentuin

Mandrilaap Kalle komt in verzet in herhaling Het Echte Leven in de Dierentuin

NPO 1 - zaterdag 30 maart om 19:06

© Mark MacEwen 2014
Jonge dieren worden groot en zetten zich af tegen het gezag. Zo zoekt Kalle, het jonge mandrilaapje, in deze aflevering van Het Echte Leven in de Dierentuin de confrontatie op met de leider. En bij de nevelpanters wordt zoon Badai een gevaar voor zijn moeder en zussen.

Een rode neus, blauwe gerimpelde wangen en geelwitte bakkebaarden, de mandrilaap heeft een kleurige kop. Het mannetje dan, vrouwtjes hebben veel minder kleur.

Mandrilaap

Bij de mandrils bepaalt je afkomst je plek, laat Het Echte Leven in de Dierentuin zien. Eén mannetje is de baas. Hij mag als enige met de vrouwtjes paren. Alle kinderen in de groep zijn dus van hem, maar kinderen van een laaggeplaatst vrouwtje hebben ook een lage positie in de rangorde. Jong mannetje Kalle wil daar niet langer in meegaan en zoekt de confrontatie met de leider op.

Ouwehands Dierenpark

In 2019 waren er in Ouwehands Dierenpark in Rhenen maar liefst twee nestjes nevelpanters, uniek voor een dierentuin. De jongen groeien hard, vooral Badai; hij wordt een gevaar voor zijn moeder en zijn zusjes. (HH)

Meer over