Het gevoel van de Vierdaagse

Het Gevoel van de Vierdaagse is terug

NPO 1 - dinsdag 19 juli om 20:34

© KRO-NCRV
Zo’n veertigduizend wandelaars staan woensdag aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld. Fons de Poel is met de camera's van Het Gevoel van de Vierdaagse weer van de partij en krijgt dit jaar gezelschap van Sosha Duysker en Tim Hogenbosch.

Na twee coronajaren is het weer even wennen voor Nijmegen en omgeving: wandelaars, toeschouwers en de media stromen toe voor de Vierdaagse. De grootste wandelprestatietocht ter wereld beleeft dit jaar zijn 104e editie, en de verslaggevers van Het Gevoel van de Vierdaagse zijn er voor de zeventiende keer bij.

Fons de Poel

Nijmegenaar Fons de Poel is al die keren gastheer geweest van het programma. “Het is een evenement dat nooit verveelt. Veertigduizend wandelaars, dat zijn potentieel veertigduizend verhalen. Dat willen we kijkers vier dagen achtereen dagvers opdienen.” De Poel staat er dit jaar niet alleen voor. Hij krijgt gezelschap van presentatoren Sosha Duysker en Tim Hogenbosch.

Nijmeegse Vierdaagse

Daarnaast is er nog een verschil: vanwege de hitte op dinsdag wordt de Vierdaagse dit jaar met een dag verkort. Toch heeft KRO-NCRV besloten om deze uitzending niet te schrappen. Wel wordt de inhoud gewijzigd. "We doen drie dagen verslag van de loopdag en doen vandaag een terugblik en een vooruitblik", meldt een woordvoerdster aan NU.nl. 

Meer over