Het gevoel van de Vierdaagse

De lopers worden onthaald in Het Gevoel van de Vierdaagse

NPO 1 - vrijdag 22 juli om 20:34

© KRO-NCRV
Wie de Vierdaagse volgens de regels uitloopt wordt beloond met het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Vandaag worden de lopers in Nijmegen onthaald op de St. Annastraat, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘Via Gladiola’.

Het zit er bijna op voor de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Op de laatste dag komen de lopers door Cuijk, waar ze via de speciaal voor dit doel aangelegde pontonbrug de Maas oversteken. Daarna komt de ‘Via Gladiola’ in Nijmegen in zicht en krijgen de doorzetters hun Vierdaagsekruisje.

Lees ook: Boswachter Tim presenteert Het Gevoel van de Vierdaagse 

Het Gevoel van de Vierdaagse

Ook voor de makers van Het Gevoel van de Vierdaagse zijn deze vier dagen een behoorlijke opgave. “Het is een programma dat enorm veel vraagt van ons”, zegt Fons de Poel die het dit jaar samen presenteert met boswachter Tim en Sosha Duysker. “Elke dag begin je feitelijk met een schone lei. Werken tegen de deadline. Die spontaniteit moet je ook in het programma voelen. Het moet kijkers meetrekken, thuis het gevoel geven: ik was erbij vandaag. Dat blijft een geweldige uitdaging, ook al zit je al tientallen jaren in het vak.”

Meer over