Het Gouden Televizier-Ring gala 2021

Het Gouden Televizier-Ring gala 2021 gaat van start

NPO 1 - donderdag 14 oktober om 21:00

© AVROTROS / Roland J. Reinders.
Na de spetterende rodelopershow mogen Jan Smit en Rik van de Westelaken aan de bak tijdens de 56e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala 2021. In een bomvol Carré strijden Een huis vol, Mocro Maffia en De kinderen van Ruinerwold nog om de gunst van de kijker.

De pakken mogen weer uit de kast en de jurken gestoomd. Het is namelijk de hoogste tijd om de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uit te reiken tijdens de Gouden Televizier-Ring Gala 2021. Het blijft tot het einde spannend wie er met de felbegeerde Ring naar huis gaat: de cast van Mocro Maffia, Jessica Villerius met haar docuserie De kinderen van Ruinerwold of de grote gezinnen van Een huis vol.

Stem uitbrengen

Zelf je stem uitbrengen? Dat kan via www.avrotros.nl/live of telefonisch.

Voor Ring-genomineerde De Kinderen van Ruinerwold

  • Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090
Voor Ring-genomineerde Een huis vol
  • Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde Mocro Maffia

  • Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090

Wil je meer weten, bijvoorbeeld over de kosten, of hoe vaak je kunt stemmen, lees er dan hier meer over.

Nikkie de Jager

Ondertussen zijn er natuurlijk nog meer prijzen te verdelen, al ligt de uitkomst daarvan al vast. Zo strijden Rob Kemps, Raven van Dorst en Monica Geuze nog om de Televizier Talent Award, maken Fred van Leer, André van Duin en Arjen Lubach uit wie er met de Televizier-Ster Presentator naar huis gaat en bij de vrouwen maken Marieke Elsinga, Nikkie de Jager en Hélène Hendriks nog kans.

Gouden Televizier-Ring

Nikkie de Jager kan uiteindelijk zelfs met twee prijzen naar huis. De presentatrice is namelijk ook nog in de race in de categorie Televizier-ster Jeugd voor het programma Make-Up Cup. In deze categorie neemt ze het op tegen De zomer van Zoë en Mollenstreken. Tot slot zitten ook Elise Schaap, Angela Schijf en Frank Lammers de avond in spanning. Slechts één van hen kan namelijk de Televizier-Ster Acteur/Actrice maar winnen.

Emma Heesters

De feestelijke avond krijgt naast de uitreiking ook steeds meer vorm. Zo trappen de jonge zangeressen Emma Heesters, Stefania en Karsu de avond muzikaal af en werkt Joris Linssen als vliegende keep. Hij pikt zijn passagiers op in een gouden taxi en brengt ze naar Carré. De top-10 wordt gepresenteerd door Draadstaal, het duo bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Wil je niets missen? Lees hier alles wat je moet weten over de Ring.

Meer over