Het Hoge Noorden

Dionne Stax onderzoekt de invloed van emigreren op kinderen in Het Hoge Noorden

NPO 1 - maandag 10 april om 20:29

© Omroep MAX
Dionne Stax wil weten wat emigreren met kinderen kan doen. Hiervoor ontmoet ze in deze aflevering van Het Hoge Noorden onder anderen Wiebe en Ashna. Zij wonen in Almere, maar vertrekken binnenkort met hun twee kinderen naar een klein dorp in Noorwegen.

Hoe is het voor een kind om te verhuizen naar een ander land en ook nog eens op een vaak afgelegen plek te gaan wonen? In Het Hoge Noorden, waarin Dionne Stax Nederlanders ontmoet die naar Scandinavië emigreerden of dat van plan zijn, draait het dit keer om kinderen.

Dionne Stax

Stax spreekt onder anderen met Wiebe en Ashna. Zij wonen in Almere, maar vertrekken binnenkort met hun twee kinderen naar een klein dorp in Noorwegen. Sil verhuisde samen met zijn ouders, de schapenboeren Rob en Astrid, naar het noorden. Hij vertelt hoe hij het vertrek uit Nederland en het opgroeien in een ander land ervaart.

Het Hoge Noorden

Eén ding is zeker: soms ontstaan er na de emigratie twijfels, zo hoort Stax in haar gesprek met Jesper Ellerbrak, die twee maanden geleden met zijn ouders naar Zweden verhuisde.

Meer over