Het Hoge Noorden

Dionne Stax mag de middernachtzon beleven in nieuwe aflevering Het Hoge Noorden

NPO 1 - maandag 17 april om 20:34

© Omroep MAX
De hoogste gemiddelde temperatuur in Bergsfjord, in het noordelijkste gedeelte van Noorwegen, is slechts 12 graden Celsius; hoogzomer bij Cornelis en Patricia. Dionne Stax gaat daarom in deze aflevering van Het Hoge Noorden de middernachtzon met hen meemaken.

De hoogste gemiddelde temperatuur in Bergsfjord, in het noordelijkste gedeelte van Noorwegen, is slechts 12 graden Celsius; hoogzomer bij Cornelis en Patricia. Zij zijn er de eigenaren van een scheepswerf en organiseren visuitjes. Zelf houden ze ook van jagen en vissen en weten in de omgeving aan hun klanten de beste visplaatsen aan te wijzen.

Het Hoge Noorden 

Dionne Stax gaat in deze aflevering van Het Hoge Noorden  de middernachtzon met ze meemaken. In juli en begin augustus is het in bijna heel Scandinavië nergens helemaal donker. Hoewel, Anne en Martijn moeten afscheid nemen van een dierbare. De lange zomerdagen worden door de families Ellerbrak en Gouwens goed benut voor hun verbouwingen. Jesper Ellerbrak zag het toch niet zitten in Zweden en keerde terug naar Nederland.

Meer over