Het jaar van ...

Jan de Hoop en Gerard Ekdom blikken terug op het Hyves-tijdperk in Het Jaar Van...

SBS 6 - vrijdag 20 oktober om 20:29

© Talpa
Toen in 2004 de Nederlandse sociaalnetwerksite Hyves begon, bleek dat de oprichters een vooruitziende blik hadden. Het was de start van het socialemediatijdperk. BN’ers bespreken in deze aflevering van Een Jaar Van... de opkomst en ondergang van Hyves.

Toen in 2004 de Nederlandse sociaalnetwerksite Hyves begon, bleek dat de oprichters een vooruitziende blik hadden. Ze zagen brood in de opkomst van sociale media in de Verenigde Staten, waarbij gebruikers een profiel konden aanmaken en vrienden en bekenden konden uitnodigen. Hyves werd snel populair, maar was ook net zo snel weer verdwenen toen Facebook doorbrak in Nederland.

Het Jaar Van...

In Het Jaar Van... blikken onder anderen Jan de Hoop, Gerard Ekdom en Barbara Barend terug op de opkomst en ondergang van het sociale medium. 2004 is ook het jaar van een van de grootste natuurrampen van deze eeuw. Op Tweede Kerstdag veroorzaakte een zware zeebeving ten westen van Sumatra een tsunami in de Indische Oceaan. Daarbij kwamen zo’n 230.000 mensen om het leven.

Deze aflevering van Het Jaar Van... is op vrijdag 20 oktober 2023 om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over