Het jaar van ...

Henk Westbroek haalt herinneringen op aan Kinderen voor Kinderen in Het Jaar Van

SBS 6 - vrijdag 13 oktober om 20:28

© Comedy Central
Henk Westbroek, Catherine Keyl en andere BN’ers blikken in deze aflevering van Het Jaar Van... terug op 1980, het jaar van de krakersrellen en de Tourzege van Joop Zoetemelk. Ook liet het koor van Kinderen voor Kinderen voor het eerst van zich horen.

Henk Westbroek, Catherine Keyl en andere BN’ers blikken in het Het Jaar Van .... terug op 1980, het jaar van de krakersrellen en de Tourzege van Joop Zoetemelk. En ook niet onbelangrijk: het Kinderen voor Kinderen-koor liet voor het eerst van zich horen.

Kinderen voor Kinderen

Op televisie en met hun debuutalbum, waarop het onvergetelijke ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ staat. Westbroek heeft warme herinneringen aan Kinderen voor Kinderen. De zanger van Het Goede Doel schreef negen jaar lang liedjes voor de jonge zangers en zangeressen, waaronder de klassieker ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ uit 1986. Hij had ook inspraak in de andere liedjes. Sommige teksten vond Westbroek wat oubollig, dus schakelde hij popmuzikanten in die voor ‘hippere’ teksten moesten zorgen.

Wanneer is Het Jaar Van op televisie te zien?

Het Jaar Van is sinds 15 september iedere vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over