Het klimaat: Zijn we te laat?

De staat van ons klimaat

NPO 1 - maandag 1 november om 20:35

© NOS
Tijdens de start van de VN-klimaattop in Glasgow onderzoekt Winfried Baijens in Het Klimaat: Zijn We Te Laat? de staat van het klimaat. In een rechtstreekse uitzending vertellen deskundige gasten welke gevolgen de klimaatverandering heeft voor Nederland.

In Glasgow praten wereldleiders deze week over het klimaatbeleid. Op de belangrijkste VN-klimaattop sinds die van Parijs in 2015 buigen de deelnemende landen zich over nieuwe klimaatdoelen die de opwarming van de aarde moeten afbuigen. In de rechtstreekse uitzending Het klimaat: Zijn we te laat? onderzoekt Winfried Baijens hoe ernstig de situatie momenteel is.

Winfried Baijens

Meteoroloog Willemijn Hoebert duidt het veranderende weer in Nederland, en haar collega Peter Kuipers Munneke kijkt in de Zwitserse Alpen hoe snel de gletsjers daar smelten. Al dat water komt deels in de Nederlandse rivieren terecht, en dat heeft gevolgen voor de waterhuishouding. Verder zijn er bijdragen van buitenlandcorrespondenten en de uitslag van een klimaatenquête onder het Nederlandse publiek.

Meer over