Het Koningsdagconcert 2022

Het Koningsdagconcert 2022 vanuit Maastricht

NPO 2 - woensdag 27 april om 20:27

© Frank Steijns
Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomt het koningspaar met een royaal programma voor Het Koningsdagconcert 2022. Met optredens van onder meer pianobroers Lucas en Arthur Jussen en muziek op teksten van Maastrichtse dichters.

Een aantal van 's lands beste muzikanten mag voor het koningspaar spelen tijdens Het Koningsdagconcert 2022. Na een serenade van de Koninklijke Harmonie Saint Cécile uit Eijsden volgt een royaal programma in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, met onder andere muziek van dirigent Leonard Evers op teksten van Maastrichtse dichters.

Maastricht

Pianobroers Lucas en Arthur Jussen, celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman en beiaardier Frank Steijns spelen werken van Beethoven, Mendelssohn, Ysaÿe, Saint-Saëns en Leo Smit. Vooral Steijns heeft een bijzondere band met Maastricht. De Limburger is er stadsbeiaardier en al 28 jaar eerste violist van André Rieu's Johan Strauss Orkest, dat regelmatic concerten verzorgt op het Vrijthof in thuisbasis Maastricht.

Meer over