Het mooiste meisje van de klas

Wereldreiziger Elke Salverda centraal in Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - woensdag 28 juni om 21:35

© AVROTROS
Al op haar zeventiende verliet Elke Salverda Nederland om het avontuur in Londen op te zoeken. Inmiddels heeft ze op nog veel meer plekken in de wereld gewoond. In deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas doet ze haar levensverhaal.

Elke Salverda is verknocht aan het Griekse vissersdorp Perdika, waar haar familie al sinds eind jaren 70 komt. Jaap Jongbloed zoekt haar hier op voor Het Mooiste Meisje van de Klas.

Elke Salverda

Ondanks dat Salverda altijd weer terugkomt in Perdika is ze een echte wereldreiziger. Op haar zeventiende verruilde ze Nederland voor Londen, waar ze vervolgens jarenlang bleef. Na Londen woonde ze op nog veel meer plaatsen in de wereld. Inmiddels is ze moeder van twee kinderen, freelanceschrijver en onder meer hoofdredacteur van het reisplatform Wander-Lust.

Het Mooiste Meisje van de Klas

Op haar website schrijft Salverda dat ze de wereld een betere plek wil maken, dat doet ze door zich in te zetten voor duurzaamheid en de aanpak van klimaatverandering. In Griekenland vertelt ze Jongbloed haar levensverhaal.

Meer over